Uncategorized

Een goede ventilatie in huis

 

 

Voor een gezond leefklimaat in huis heb je een goede ventilatie nodig. Een goede ventilatie is enorm belangrijk voor uw gezondheid, zo zal je met een goede ventilatie minder snel last krijgen van klachten zoals astma. Ook zorgt ventilatie voor een frisser gevoel in uw huis. Wil je ook graag de ventilatie in je huis verbeteren en vraag je je af hoe je dat het beste kan doen? Lees dan verder in dit blog.

 

Ventilatie op tijd vervangen

 

Iedere tien jaar dient de ventilatie in een woning vervangen te worden. Woon je zelf al tien jaar in je woning en heb je de ventilatie nog nooit vervangen? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak om je mechanische ventilatie vervangen. Het is een kleine investering maar die heb je na een aantal jaar al weer terugverdient doordat een betere ventilatie zorgt voor minder energiekosten. Als je nog maar net in je huis woont ga dan na wanneer de vorige bewoner de ventilatie voor het laatst heeft vervangen.

 

Ventilatie reinigen

 

Het is het beste om je ventilatie minstens een keer per vijf jaar te laten reinigen. Door je mechanische ventilatie reinigen zorg je ervoor dat het binnenklimaat in je woning zo goed mogelijk blijft. Zo zorgt het ventilatie reinigen voor een frisse, gezonde en schone lucht in je huis. Daarnaast zorgt een reiniging ervoor dat de ventilatie minder lawaai geeft en dat er minder stof aanwezig is in je huis. Zo hoef je dus ook minder vaak stof te zuigen.

 

Controle laten uitvoeren

 

Het is ook een goed idee om elke twee jaar een controle te laten uitvoeren. Zo weet je zeker dat je ventilatie goed functioneert en kan je zo verzekerd zijn van een gezonde thuisomgeving. Een gezonde leefomgeving zal nu fijn zijn, maar op de lange termijn al helemaal. Zuurstof is nu eenmaal heel belangrijk voor je en zo kan je er maar beter voor zorgen dat er zo veel mogelijk zuurstof in je huis aanwezig is.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.