Uncategorized

EMDR Tilburg legt uit wat EMDR is en wat de voordelen ervan zijn

Volgens een EMDR Tilburg is EMDR of oogbeweging desensibilisatie en opwerkingstherapie een relatief recente psychologische behandeling. Het is gebaseerd op de hypothese dat bepaalde soorten oogbewegingen nuttig zijn bij het verminderen van de emotionele intensiteit die wordt veroorzaakt door negatieve gedachten, zoals traumatische herinneringen.

De procedure die een EMDR Tilburg volgt bij het gebruik van EMDR is om de vingers voor het gezicht van de cliënt te bewegen, die op zijn beurt zijn ogen moet bewegen om zijn blik te allen tijde op de vingers van de arts te richten. Dit zorgt ervoor dat de persoon zich concentreert op specifieke mentale inhoud om deze te verwerken.

Een EMDR Tilburg programma is opgebouwd in acht fasen. Elk van hen focust op een ander moment in de tijd: het heden, het verleden of de toekomst. De sessies duren maximaal anderhalf uur en beginnen met het opwekken van negatieve gedachten, maar deze worden geleidelijk vervangen door andere met een aangenamere emotionele toon.

Toepassingen van EMDR

EMDR-therapie wordt voornamelijk toegepast bij posttraumatische stressstoornis, die optreedt als gevolg van traumatische ervaringen die het leven van een persoon in gevaar brengen. Enkele van de meest relevante risicofactoren zijn verkrachting en ander fysiek misbruik, oorlog, verkeersongevallen of bedreiging met wapens.

Dit interventieprogramma is echter samen met reflexzone therapie ook gebruikt bij mensen met andere angststoornissen, zoals specifieke fobieën en paniekaanvallen, verschillende soorten verslavingen en eetstoornissen.

Verschillende meta-analyses ondersteunen het gebruik van EMDR voor doelen die vergelijkbaar zijn met die van bloodstelling-therapie, zoals in het geval van posttraumatische stressstoornis.

Wat is het werkingsmechanisme?

EMDR-therapie is effectief omdat ritmische oogbewegingen negatief emotioneel geladen herinneringen minder storend maken wanneer beide factoren gelijktijdig werken. Daarom is het een ongebruikelijke psychologische therapie omdat het niet gebaseerd is op conversatie.

EMDR en reflexzonetherapie zijn effectieve behandelingen. Als je een traumatische ervaring hebt gehad, probeer dan contact op te nemen met een EMDR Tilburg voor hulp bij de behandeling.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *