Uncategorized

Geld doneren aan een goed doel

Er zijn vele goede doelen waar je tegenwoordig geld aan kan doneren. Doneren goed doel is iets wat velen mensen ieder jaar of iedere maand opnieuw doen. Je kan hierbij denken aan iets in de collectebus stoppen of geld overmaken naar aanleiding van een actie die op de tv voorbijkomt. Andere mensen hebben een band met een bepaald goed doel en kiezen ervoor om dat structureel te steunen. Je kan goede doelen steunen met donaties via een acceptgiro, overschrijving of via een (telefonische) machtiging. Tegenwoordig is het vaak mogelijk om direct voor een bepaald geld te doneren of gewoon in het algemeen. Het is belangrijk dat een (potentiƫle) donateur geen onnodige drempels ervaart op het moment dat ze een goed doel financieel willen steunen. Om deze reden zijn er goede afspraken gemaakt tussen goede doelen en banken over het betalingsverkeer.

Hoe kan je doneren aan een goed doel?

Het is mogelijk om te kiezen om online te doneren aan een goed doel via de website. Hierbij kan je ervoor kiezen om eenmalig een bedrag naar keuze te doneren. Ook kan je een donatie maandelijks of per jaar geven. Het is mogelijk om op een bepaald project te doneren of in het algemeen. Je kan ook via je mobiele telefoon geld doneren. Vaak kan je daarvoor gewoon een sms versturen naar een vast nummer met een herkenningswoord zodat het geld bij het juiste goede doel terecht komt. Dit nummer is 4333 en staat voor GEEF. Meer dan honderd verschillende goede doelen in Nederland maken gebruik van GEEF om donaties te werven. Ieder goed doel dat hierbij is aangesloten is erkend.

Andere mogelijkheden om te doneren

Daarnaast is het nog mogelijk om een machtiging af te geven. Dit kan via de telefoon, website of e-mail. Als je ervoor kiest om een telefonische machtiging af te geven dan ontvang je altijd een schriftelijke bevestiging hiervan. Iedere machtiging kan je altijd opzeggen wanneer je dit uitkomt. Ook is het mogelijk om via een acceptgiro geld over te maken of via internet bankieren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *