Social media

Moeite met Engels? Dit doe je eraan

 

Voor sommige mensen is het haast een tweede moedertaal, voor anderen is het een nachtmerrie. Wellicht moet je voor je studie of werk toch Engels leren, maar is dit toch te moeilijk voor je. Zeker als er veel druk op staat of er een tijdslimiet op gesteld is, kan het nog moeilijker voor je worden. Op zo'n moment is het een oplossing voor je om een coach Engels in te schakelen. Hij of zij kan je begeleiden hierin en kijken waar je tegenaan loopt. Door de struikelblokken en moeilijkheden te identificeren, kan hier gericht op worden geleerd.

 

Wie is een coach Engels?

Een coach Engels is vaak iemand die zelf jaren ervaring heeft in het vak. Dit kan zijn door zelfs een docent Engels te zijn of te zijn geweest, iemand die er een speciale training of opleiding in heeft gehad of iemand die de taal op een andere manier heel goed beheerst. Dit kan bijvoorbeeld wanneer iemand jaren in het buitenland heeft gewoond of een baan heeft waarbij hij of zij veel Engels moest praten. Behalve het beheersen van de taal, moet de persoon in kwestie de taal ook kunnen overbrengen. Hierbij zijn er een hele hoop andere skills nodig. Denk hierbij aan het vermogen om dingen duidelijk over te brengen, begrip voor je situatie en geduld.

 

Hoe leer je?

Een coach gaat samen met je kijken waar je probleemgebieden liggen. Dan wordt er ook gekeken wat je precies wilt kennen en kunnen. Het heeft namelijk niet veel zin om je de hele Engelse taal aan te leren als je slechts de vakantie wil doorkomen. Aan de hand van bovengenoemde feiten kan er dan een op maat gemaakt plan worden samengesteld om je de juiste kennis en skills bij te brengen. Over het algemeen bestaat het uit dezelfde onderdelen: vocabulaire, schrijven, spreken en verstaan. Dit wordt je bijgebracht door oefeningen, beeld- en audiomateriaal en vooral veel rollenspellen en gesprekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.