Uncategorized

Wat is de beste babyvoeding?

Onze eetgewoonten en smaak ontwikkelen zich op jonge leeftijd. Het is dus belangrijk dat je tijdig start met het geven van vast voedsel. Je vormt zo een goede basis voor zijn latere gezondheid. In een volwaardig eetpatroon voor je baby staan de meest gezonde ingrediënten centraal. Dé vraag van vele, vaak jonge ouders, is wat de beste babyvoeding voor hun baby is. Maken ze de voeding voor baby best zélf of kiezen ze voor kant- en- klare voeding uit potjes?

De beste babyvoeding is vers en maak je zelf

Tot zes maanden heeft je baby genoeg aan borst- of flesmelk. Na vier maanden, zeker niet vroeger of later, start je met de eerste oefenhapjes. Sommigen baby's zijn daar pas op zes maanden aan toe. De beste babyvoeding is vers en maak je zelf. Volgens de fabrikanten bevat hun kant- en- klare babyvoeding alle gezonde voedingsstoffen in voldoende hoeveelheden om gezond op te groeien. Wanneer je zelf voor je baby kookt, je zo weinig mogelijk zout en suiker en veel verse groenten (zo tussen de 50 en 100 gram), je kiest voor voldoende gezonde eiwitten en gezonde vetten zoals olijfolie, kun je niets beter geven dan de voeding die je zelf klaarmaakt.

Te weinig gezond en teveel ongezond 

Studies tonen aan dat potjesvoeding vaak te weinig gezonde en te veel ongezonde ingrediënten bevat. Eerst het goede nieuws: potjesvoeding is vooral rijk aan groenten en voldoende hoogwaardige eiwitten, vitaminen en mineralen. Het minder goede nieuws: kant- en- klare babyvoeding bevat teveel ongezonde toegevoegde vetten en te weinig gezonde vetten zoals olijfolie. Ze leveren onvoldoende energie, zorgen voor te weinig variatie en de keuze aan vette vis is beperkt. De concentratie eiwitten is vaak te hoog. Dat kunnen baby's nieren nog niet goed verwerken. Voor je met potjesvoeding begint raadpleeg je best je kinderarts of je vertrouwde huisarts.

Conclusie

Voel je niet schuldig wanneer je niet altijd zelf kunt koken voor je baby. Kies samen met je arts de beste en gezondste potjesvoeding voor je baby. Die bestaat écht wél.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.